De kracht van indium voor sterke tanden

In 1976 is er een patent verworven door Proctor & Gamble (één van ’s werelds grootste leveranciers van huishoudelijke en verzorgingsproducten), dat indium tandbederf tegengaat.
Huh?
Erg vreemd, aangezien vanuit de Europese wetgeving geen claims gemaakt mogen over indium als supplement.

Het zit als volgt:
is het belangrijk dat het lichaam beschikt over voldoende mineralen zoals calcium, magnesium, mangaan, koper en ijzer. Indium zorgt voor een betere beschikbaarheid van deze en alle andere mineralen en spoorelementen.
Daarnaast is er een interessante theorie van dr. Ralph Steinman en dr. John Leonora, die stelt dat gezonde tanden en kiezen aangestuurd worden vanuit een gezond werkende hypofyse-hypothalamus. Onder invloed van deze klier zou in de oorspeekselklieren een mineraalrijke vloeistof geproduceerd worden, die de tanden beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Deze conclusies zijn getrokken na het uitvoeren van honderden onderzoeken. Wel voornamelijk met muizen. De enkele onderzoeken met mensen hebben de bevindingen echter wel bevestigd.
De farmaceutische industrie wilde echter geen geld vrij maken voor verder onderzoek…

Tanden en kiezen zijn geen solide “stukjes bot”, maar bestaan uit honderden minuscule buisjes die via zenuwen, bloed- en lymfevaten van voedingsstoffen worden voorzien om ze geond en sterk te houden.
Bovendien veroorzaakt de mineraalrijke voeistof voor een “stroom”waarbij de bacteriën als het ware tegen de stroom in moeten zwemmen. Zo kunnen ze de tanden niet of nauwelijks bereiken. Zolang deze “gebitsvoedende vloeistof” rijkelijk blijft stromen, blijft het glazuur hard en zijn de tanden en kiezen beschermd tegen aanvallen van bacteriën en zuren. Wanneer deze stroom onderbroken wordt, wordt het glazuur zacht en krijgen de bacteriën vrij spel.

Fluor kan de oplosbaarheid van tandglazuur tegen kan gaan. Echter: fluor zorgt in een waterige oplossing (mondwater, tandpasta met water en speeksel, gebitsgels, etc.) bij een PH-waarde van 6 of lager voor demineralisatie van het glazuur, aldus het patent. Demineralisatie verzwakt het glazuur en verhoogt de kans op tandbederf. Indium voorkomt de demineralisatie. De toevoeging van indium is daarom ook essentieel voor de formule waarvoor octrooi is verleend.

 

Tandbederf is het gevolg. 

Tandbederf is het gevolg

Suiker, stress en chemicaliën onderbreken de “gebitsvoedende vloeistof”, evenals een verstoorde hormoonhuishouding. Bij een tekort aan mineralen kan het gebit niet gevoed worden.
Indium helpt de mineraalhuishouding te optimaliseren, de hormoonhuishouding te reguleren en daarmee ook stress te verlagen.
Je hoeft alleen nog maar de suiker te laten staan ;-).

 

Wanneer je toch suiker eet, doe dit dan bij of net na de maaltijd. Wanneer je uitsluitend suiker eet zoals een gebakje of chocoladereep, zal er geen mineraalrijke vloeistof geactiveerd worden en geniet je gebit geen bescherming. Indium beschermt tevens het tandvlees.
Voedingsstoffen zoals vitamine C, zink en Q10 zijn ook belangrijk voor gezond tandvlees.

Delen