Wat is het voordeel van een verhoogde mineralenopname?
Mineralen zijn betrokken bij álle lichaamsfuncties. Ze zijn onmisbaar voor een
goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling. Ze bevorderen de communicatie
tussen cellen, verhogen de opname van vitaminen en zuurstof in het bloed en dragen bij aan een evenwichtige stofwisseling. Zo kunnen magnesium en kalium helpen de gevolgen van een te hoog cortisolgehalte (ook wel stresshormoon genoemd) te herstellen.

 

Calcium is o.m. nodig voor gezonde botten en neutraliseert zuren. IJzer zorgt voor voldoende zuurstof in het bloed en organen. Er zijn ontelbaar veel functies van mineralen die bovendien allemaal met elkaar samenwerken. Bij een tekort kunnen daarom vele, uiteenlopende klachten ontstaan. Een verhoogde opname d.m.v. indium gaat ziektes tegen en helpt disbalansen te herstellen. Mineralen komen voor in de natuur, bijvoorbeeld in gesteenten. Planten en dieren nemen deze mineralen op, waardoor ze in ons eten en drinken terechtkomen. Het lichaam kan mineralen niet zelf aanmaken, daarom zijn we afhankelijk van voeding en suppletie. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen mineralen en spoorelementen. Dat heeft te maken met de hoeveelheid die het lichaam dagelijks nodig heeft: voor mineralen gaat het om grammen, bij spoorelementen om milli- of microgrammen. Het gehalte aan mineralen en spoorelementen in onze voeding is sinds de jaren 40 enorm gedaald, terwijl we deze essentiële voedingsstoffen juist hard nodig hebben voor onze lichamelijke én geestelijke gezondheid. Uit Engels onderzoek bleek dat basale voedingsmiddelen gemiddeld 19% minder magnesium, 29% minder calcium, 37% minder ijzer en 62% minder koper bevatten. Zo kun je zelfs met een “volwaardige” voeding van veel verse groentes, fruit, noten, zuivel en vlees een tekort aan mineralen oplopen voor een optimale gezondheid. Bij het eten van zogenaamde “lege calorieën”, zoals witmeelproducten, suiker en gepasturiseerde voeding, loopt dit tekort verder op. De opname van mineralen uit voeding is bovendien slechts 5 tot 20% en neemt af bij ouderdom, ziektes en een verstoorde darmflora. En tekort aan mineralen kan klachten geven als: oververmoeidheid, concentratieproblemen, verhoogd cholesterol, slappe huid, spierverzwakking, wallen, rimpels, hartritmestoornissen, pms, depressies, etc. Gebruik van een supplement met een breed spectrum aan mineralen en spoorelementen is daarom ook geen overbodige luxe. Okinawa mineralen is een product dat voldoet aan deze voorwaarden, en is bovendien goed opneembaar. Indium kan de opname van die mineralen verder verhogen, van 60% tot wel 600%, afhankelijk van het mineraal en het orgaan, waardoor er een groter rendement is van zowel het supplement als de voeding.

 

Tabel: samenvatting wetenschappelijk onderzoek waarin mentale stoornissen in verband zijn gebracht met een tekort aan, of een disbalans van mineralen en spoorelementen.

mineralen-en-spoorelementen